Pastor: U toku raspodela feuda

Ištvan Pastor kaže da nije hteo da učestvuje u rekonstrukciji pokrajinske vlade, "da ne bi neko stekao utisak da je i on "navatan", potkupljen ili kupljen".

Izvor: B92

Četvrtak, 13.11.2014.

10:54

Default images

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvodjanskih Mađara je posle višednevnog ćutanja objasnio razloge zašto nije podržao rekonstrukciju pokrajinske Vlade: "Priče o korenitoj rekonstrukciji, suštinskim promenama u načinu funkcionisanja, naprosto su se izjalovile, ništa od toga nema. Sve se svelo na to koji će feud kome pripasti".

On je u intervjuu za NIN istakao da to "nije bila bitka između demokrata i naprednjaka, nego unutar DS, ko je gde, ko će doći, ko neće doći, ko će izostati".

Pastor je naglasio da su posle rekonstrukcije odnosi u vladajućoj koaliciji u Vojvodini "još komplikovaniji" i da je sad na potezu lider DS i predsednik vojvođanske vlade.

"Od Bojana Pajtića očekujem da donese odluku šta će biti sa našim partnerskim odnosom, hoće li dodatno rekonstruisati pokrajinsku vladu ili pokrenuti proceduru za moju smenu. Mi smo spremni da budemo i opozicija. Možda ćemo i biti", kaže Pastor i priznaje da nema nikakvu komunikaciju sa liderom LSDV Nenadom Čankom.

Za razliku od SNS, koalicionim partnerom na republičkom nivou, predsednik Skupštine Vojvodine smatra da bi vanredni pokrajinski izbori bili "fatalno rešenje, ne samo za Vojvodinu, nego i za Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: