Utorak, 14.10.2014.

00:28

Kim Džong Un se pojavio u javnosti

Severnokorejski lider Kim Džong Un se najzad pojavio u javnosti, obišavši jedan novi stambeni kompleks, kao i novi Institut za prirodnu energijuA

Izvor: Beta

Default images

Vest o pojavljivanju severnokorejskog lidera objavila je državna agencija KCN ne pominjući njegovo dugo odsustvovanje. Kim je prethodno vidjen u javnosti 3. septembra, kada je sa suprugom prisustvovao jednom koncertu, prenosi AP.

Severnokorejski list "Rodong Sinmun" je objavio više fotografija na kojima se vidi kako Kim stoji uz pomoć štapa. Kim je na fotografijama nasmejan i okružen pomoćnicima. Obučen je, kao i inače, u tamno odelo, a oslanja se o crni štap.

Ovo je prvi put u poslednjih 40 dana da su državni mediji objavili izveštaj o nekoj njegovoj javnoj aktivnosti, preneo je Rojters.

Prema pisanju južnokorejskog lista "Džongang ilbo", koji je prenela francuska štampa, Kim je sredinom septembra bio podvrgnut operaciji članaka na obe noge, a operisao ga je jedan francuski hirurg.
Foto: Beta/AP
I američke i južnokorejske obaveštajne službe potvrdjuju da je "Kimova sudbina bila u rukama francuskog doktora", piše francuski list "Poen".

Ovim zdravstvenim problemima bi se moglo objasniti Kimovo veoma primetno odsustvo na obeležavanju 69. godišnjice osnivanja Radničke partije Severne Koreje prošlog petka.

Mediji su proteklih nedelja iznosili najrazličitije spekulacije u vezi sa Kimovim odsustvom, od povreda nogu koje je navodno zadobio tokom vojnih vežbi i raznih bolesti, preko nagadjanja da ga u rukovodjenju zamenjuje sestra, do zaključaka da je došlo do političkih promena u vrhu zemlje te da je u kućnom pritvoru.

Kim (31), koji se znatno ugojio otkad je pre dve godine došao na vlast nakon smrti svog oca, se još u julu pojavljivao u javnosti hramljući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: