Petak, 27.06.2014.

12:27

Osnovan sajt Cenzolovka

Fondacija Slavko Ćuruvija pokrenula je sajt Cenzolovka koji će biti namenjen informisanju javnosti o svim pitanjima od značaja za slobodu medija u Srbiji.

Izvor: Beta

Default images

"Svrha Cenzolovke je da na odgovoran, argumentovan i otvoren način doprinese održanju te debate i da u nju uključi što veći broj medijskih profesionalaca, nezavisnih stručnjaka, predstavnika vlasti, ali i običnih građana. Verujemo da je stepen dostignutih sloboda medija u bilo kojem, pa i u našem društvu, direktno zavisan od spremnosti šire javnosti da se uključi u borbu za njih" navodi se u saopštenju iz Fondacije.

U saopštenju se navodi da "Cenzolovka" obrađuje i od javnog zaborava čuva slučajeve poput "Feketića", "Obrenovca" i "Doktorata" tako što prikuplja i predstavlja sve javno dostupne informacije od značaja za njihovo razumevanje.

"Cenzolovka pritom ne donosi sud o tim slučajevima, već omogućava korisnicima da direktnim uvidom u njihovu hronologiju i sadržinu sami donesu zaključak. Na isti način ćemo beležiti i sve druge slučajeve iz medijske sfere za koje postoji bojazan da sadrže elemente cenzure ili neki drugi oblik pritiska na medije i novinare koji direktno ugrožava pravo javnosti da zna", navodi se.

Taj projekat se sprovodi uz pomoć ambasade Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: