Pentagon menja mere bezbednsti

Načelnik američke Vojne obaveštajne službe Majkl Flin izjavio je da će Pentagon morati da izvrši skupe izmene programa i kadrova zbog slučaja Edvarda Snoudena.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.02.2014.

20:17

Default images

Flin je u obraćanju Obaveštajnom komitetu Predstavničkog doma SAD naveo da njegova agencija mora da pretpostavi da je Snouden uzeo svaki dokument kojem je mogao da pristupi i da je zbog toga zabrinut za Pentagonov program, prenela je agencija AP.

On je rekao da veruje da je neophodno da se izvrše promene u svim granama američke vojske, jer istražitelji moraju da preuzmu sve informacije koje su ugrožene.

Iz NSA su zatražili od svog bivšeg službenika Snoudena za kojeg veruju da je došao u posed 1,7 miliona dokumenata da sve koje nije objavio vrati u posed službe i da zaustavi dalja objavljivanja.

Prvi čovek Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper ocenio je da je kradja dokumenata koju je izvršio Snouden najmasovnija i najštetnija kradja te vrste u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: