Četvrtak, 14.11.2013.

00:25

Otvoren neboder na mestu kula

U Njujorku je svečano otvoren neboder sagrađen na mestu nekadašnjeg Svetskog trgovinskog centra, čije su dve kule srušene u napadu terorista 11. septembra 2001.

Izvor: Tanjug

Default images

Ceremoniji otvaranja Svetskog trgovinskog centra 4 - prve poslovne zgrade izgrađene na prostoru gde je poginulo više od 2.700 ljudi, prisustvovali su gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg i japanski arhitetka Fumihiko Maki, javio je AFP.

Nova zgrada, koja je visoka 297,7 metara i ima 72 sprata, sagrađena je na mestu južne kule bivšeg Svetskog trgovinskog centra.

Njena gradnja počela je 2008. godine.

Novi Svetski trgovinski čentar činiće pet nebodera, kao i spomenik žrtvama napada od 11. septembra, muzej, centar javnog transporta, oko 550.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora i umetnički prostor.

Najspektakularnija kula novog kompleksa je Svetski trgovinski centar 1, koja se često naziva Kulom slobode, a koja će imati 104 sprata i biti najviši američki neboder kada se završi sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: