Nikolić u UN, pa sa Eštonovom

Predsednik Tomislav Nikolić obratiće se svetskim liderima na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.09.2013.

07:03

Default images

Predviđen je i sastanak sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Predsednik Nikolić će, sa prvom damom Dragicom, prisustvovati i otvaranju izložbe eminentnih srpskih slikara "Tesli u čast" i prijemu koji organizuje Misija Srbije pri UN.

Na svečanosti, predsednik Srbije će uručiti odlikovanja bivšem američkom tužiocu i borcu za istinu o Srbiji u svetu Remziju Klarku (Sretenjski orden drugog stepena), doskorašnjem prvom čoveku srpskog Kokusa u Kongresu SAD Denu Bartonu (Orden srpske zastave drugog stepena) i kongresmenki iz Ilinoja Melisi Bin (Orden srpske zastave trećeg stepena).

Nikolić je tokom boravka u Njujorku prisustvovao svečanom prijemu, koji je za svetske državnike organizovao američki predsednik Barak Obama, kao i otkrivanju spomenika velikom naučniku Nikoli Tesli u mestu Šorham u blizini Njujorka.

Uz predsednika Srbije, u Njujorku je i šef diplomatije Ivan Mrkić, koji će takođe imati niz bilateralnih susreta sa ministrima spoljnih poslova više država.

On je juče razgovarao sa šefovima diplomatije Omana, Turske, BiH i Albanije, a sastao se i sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom.

Danas će, između ostalih, imati susrete sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom i hrvatskom ministarkom spoljnih poslova Vesnom Pusić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: