Ponedeljak, 12.12.2011.

00:14

Srbima na Kosovu stiže pomoć Rusije

Konvoj kamiona sa 284 tone humanitarne pomoći iz Rusije, namenjen Srbima na Kosovu, trebalo bi da stigne u Kosovsku Mitrovicu ovog jutra.

Izvor: Beta

Default images

Konvojem od 25 kamiona, koji je iz Rusije krenuo 7. decembra, Srbima na severu Kosova biće dopremljeni hrana, prenosivi električni agregati, pokrivači, kućne potrepštine i kamp-oprema.

Kako je ranije agenciji Beta rekla pomoćnica ministra za Kosovo i Metohiju Kruna Kaličanin, pomoć će prvo stići u Kosovsku Mitrovicu, iz koje će, po želji Ruske Federacije, biti distribuirana najugroženijem srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Zvaničnici ruskog Ministarstva za vanredne situacije su 9. decembra saopštili da je tog jutra iz Rusije krenuo novi konvoj sa još 160 tona pomoći za Srbe na Kosovu.

Pomoć je usledila nakon što je više od 27.000 kosovskih Srba zatražilo dvojno državljanstvo od Rusije.

Ruski zvaničnici su tim povodom naveli da ne mogu da pruže državljanstvo hiljadama kosovskih Srba, ali da mogu da nastave da srpskoj manjini na Kosovu šalju humanitarnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: