Ponedeljak, 12.12.2011.

00:14

Srbima na Kosovu stiže pomoć Rusije

Konvoj kamiona sa 284 tone humanitarne pomoći iz Rusije, namenjen Srbima na Kosovu, trebalo bi da stigne u Kosovsku Mitrovicu ovog jutra.

Izvor: Beta

Default images

Konvojem od 25 kamiona, koji je iz Rusije krenuo 7. decembra, Srbima na severu Kosova biće dopremljeni hrana, prenosivi električni agregati, pokrivači, kućne potrepštine i kamp-oprema.

Kako je ranije agenciji Beta rekla pomoćnica ministra za Kosovo i Metohiju Kruna Kaličanin, pomoć će prvo stići u Kosovsku Mitrovicu, iz koje će, po želji Ruske Federacije, biti distribuirana najugroženijem srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Zvaničnici ruskog Ministarstva za vanredne situacije su 9. decembra saopštili da je tog jutra iz Rusije krenuo novi konvoj sa još 160 tona pomoći za Srbe na Kosovu.

Pomoć je usledila nakon što je više od 27.000 kosovskih Srba zatražilo dvojno državljanstvo od Rusije.

Ruski zvaničnici su tim povodom naveli da ne mogu da pruže državljanstvo hiljadama kosovskih Srba, ali da mogu da nastave da srpskoj manjini na Kosovu šalju humanitarnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: