Putin za 18% popularniji od Merkel

Nedavne rezultate istraživanja koje je pokazalo da predsednik Rusije Vladimir Putin ima 85% podrške građana Rusije potvrdila je i nova anketa.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

13:39

Default images
foto: Beta/AP

Kako piše Indipendent, prenoseći istraživanje Levada centra, na uzorku od 1.600 građana, Putinova podrška je u poslednje dve godine porasla za 21 posto.

Na skali popularnosti svetskih lidera, Putin je daleko ispred svoje prve pratilje, nemačke kancelarke Angele Merkel, koju u ovom trenutku podržava 67% Nemaca.

Veoma problematičan rezultat zabeležio je američki predsednik Barak Obama, koji u poslednjih 18 meseci u kabinetu ulazi sa ispodpolovičnom većinom. Za njega bi, da se izbori održe danas, glasalo 46% Amerikanaca.

Četvrta pozicija je pripala britanskom premijeru Dejvidu Kameronu. Njemu veruje 41% Britanaca, a prvu šestorku kompletiraju australijski premijer Toni Abot i francuski predsednik Fransoa Oland, sa 29 i 21% podrške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: