Više od 100 dece spaseno ropstva

Indijska policija spasla je više od stotonu dece od ropskog rada po 16 sati dnevno u radnjama u Hajderabadu, gde je uhapšeno više od 30 ljudi.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

21:16

Default images
Foto: Beta/AP

"Policija je otkrila 120 dece, medju kojima su neka bolesna i pothranjena, tokom pretresa nekoliko prodavnica", izjavio je danas načelnik policije u Hajderabadu, V. Satjanarajana.

"Neka deca imaju hronična oboljenja kože, gladna i pod stresom", dodao je načelnik i naveo da su deca-robovi obično zatočena u teškoj prljavštini.

Deca su rekla da su bila prinudjena bez pauze rada najmanje 16 sati dnevno, uz pretnju da neće dobiti hranu i da će ih tući.

Mnoga deca su iz susedne siromašne države Bihar došla u Hajderabad, pošto su ih roditelji prodali trgovcima robljem za po 80 do 160 dolara.

Neka deca-robovi su mladja od šest godina, navela je policija i dodala da je uhapšeno više od 30 trgovaca decom.

Po zvaničnim podacima, oko četiri miliona dece rade kao pomoćni radnici u restoranima i raznim fabričkim pogonima. Medjutim, borci za dečija prava procenjuju da je taj broj mnogo veći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: