Umro predsednik opštine Medveđa

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković, iznenada je preminuo u nedelju popodne u svom rodnom selu Vrapcu u 52. godini.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

21:27

Default images

Prema još nepotvrđenim informacijama Drašković je preminuo od posledica srčanog udara.

Slobodan Drašković je prvi put za predsednika opštine izabran 2000. godine, a sada mu je tekao peti mandat po redu, koji je izborio sa grupom građana, na poslednjim lokalnim izborima 2012. godine. Za proteklih 14 godina, izrastao u najkrupniju političku figuru opštine Medveđa posle Drugog svetskog rata.

Od decembra 2000. godine Slobodan Drašković je bio najpre član, a potom i potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije. Na tom mestu dao neprocenjiv doprinos mirovnom procesu, a potom i ekonomskom razvoju opština Bujanovac, Preševo i Medveđa.

U poslednja dva mandata Drašković je intenzivno radio da privrednom i ekonomskom jačanju siromašne opštine Medveđa. Zahvaljujući isključivo njegovim inicijativama, pokrenuta je proizvodnja u rudniku "Lece“, a u opštini je otvoreno blizu hiljadu novih radnih mesta.

Drašković je za sobom ostavio suprugu i maloletnu ćerku.

Dan i datum sahrane Slobodana Draškovića biće danas saopšteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: