UKR poslanik u kontejneru za smeće

Članovi ultradesničarskih organizacija napali su ukrajinskog poslanika Vitalija Žuravskog i ubacili ga u kontejner za smeće.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

18:11

Default images

To se dogodilo ispred zgrade Vrhovne rade u Kijevu, na protestu na kojem je učestvovalo oko 500 nacionalista.

Bivši zamenik gradonačelnika Kijeva i savetnik bivšeg predsednika Viktora Janukoviča pre incidenta govorio je o poštovanju evropskih vrednosti, a poznat je i kao štićenik evropske Ukrajine.

Evropski parlament većinom glasova danas je ratifikovao sporazum o pridruživanju Ukrajine Evropskoj uniji, dok su povezani video-linkom u isto vreme i poslanici ukrajinskog parlamenta - Vrhovne rade, ratifikovali isti dokument.

Aktivisti radikalnih partija Desni sektor, Volija i Auto Majdan zapalili su automobilske gume ispred zgrade ukrajinskog parlamenta preteći da će ih sve zapaliti u zgradi ukolilko Vrhovna rada bude oklevala s donošenjem zakona o lustraciji.

"Ratifikacija Sporazuma o pridruživanju nikada neće zaseniti neophodnost donošenja zakona o lustraciji. Doneli smo gume ovde da demonstriramo parlamentarcima da, ukoliko oni ne glasaju za zakon o lustraciji, pokazaćemo im šta je prava lustracija", naveo je jedan od aktivista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: