Olujno nevreme u BG, Mačvi, RS...

Olujno nevreme pogodilo je područje Beograda, a dve osobe su lakše povređene. Grad veličine jajeta padao u Mačvi. I u RS večeras nepogode.

Izvor: B92, RTS

Subota, 23.08.2014.

20:10

Default images

Olujno nevreme od 20.30 do 21 sat zahvatilo je područje grada Beograda – teritoriju opština Grocka, Voždovac i Rakovica. Oboreno je nekoliko stabala i oštećeno više putničkih vozila. Dve osobe su lakše povređene, saopštio je MUP.

Oko 20 časova, nevreme praćeno gradom zahvatilo je deo Kolubarskog okruga. Najviše je pogođen deo teritorije opštine Ub, i to mesta: Pambukovica, Tulari, Novaci, Kalinovac i Sovljak.

Jako nevreme praćeno gradom zahvatilo je i teritoriju opština Koceljeva i Krupanj (Donje Crniljevo, Galović, Gradojević, Ćukovine, Goločelo, Kamenica, Ljutice, Subotica, Bresnica, Zukve i Koceljeva, MZ Kostajnik, Cerova, Dvorska, Zavlaka i Mojković). Značajna šteta pričinjena je na objektima, vozilima i usevima. Većih kvarova na dalekovodima nema, dok se manji kvarovi na niskonaponskoj mreži otklanjaju po prijavi građana, saopštio je MUP.

Olujno nevreme, praćeno krupnim gradom, pogodilo je opštinu Gračanica u Tuzlanskom kantonu, Doboj, Zvornik i Bijeljinu.

U Gračanici je padao grad veličine jajeta i zbog obilnih padavina ponovo su se izlili lokalni vodotokovi i poplavili stambene i poslovne objekte, prenela je Fena.

Kako je navela RTRS, kiša i grad pogodili su i područje Doboja, gde je padao grad veličine oraha.

Mnoge ulice su posle toga, zbog podzemnih voda i zapušenih kanalizacionih odvoda, bile neprohodne za saobraćaj, a poplavljeni su i podrumski prostori.

Nevreme je pogodilo i Petrovo, gde je pričinjena materijalna šteta na stambenim objektima.

.

Putevi Srbije: Pažljivo vozite

"Putevi Srbije" apelovali su večeras na učesnike u saobraćaju da voze pažljivo zbog lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i gradom, posebno u Podrinju, Mačvanskom i Sremskom okrugu.

Apeluje se na vozače da poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

U saopštenju se navodi da je iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije najavljeno da će se pljuskovi, praćeni grmljavinom i gradom, premeštati iz Podrinja na severoistok preko Mačvanskog i Sremskog okruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: