Vlada ipak sutra o ministarstvima

Predlog izmena zakona o ministarstvima i zahtev da Skupština o njemu raspravlja po hitnom postupku biće tema sutra na sednici Vlade Srbije, saznaje B92.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 23.08.2013.

10:11

Default images

Kako se očekuje, predlog izmena zakona će odmah zatim biti upućen u skupštinsku proceduru.

Iako je Tanjug ranije javio da će sednica biti održana danas, B92 nezvanično saznaje da je ona ipak zakazana za sutra.

U međuvremenu, oglasio se i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović koji je rekao da očekuje da će sednica vlade biti održana sutra ili prekosutra i da će on odmah, ako tako bude, zakazati sednicu parlamenta za 26 avgust.

On nije želeo da komentariše izmene i dopune Zakona o ministarstvima dok ne budu zvanično objavljeni, ali je rekao da se njima teži boljim rešenjima u radu buduće rekonstruisane vlade.

Zakonom o ministarstvima obrazuju se ministarstva i posebne organizacije i utvrđuje njihov delokrug.

Podsetimo, direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović rekao je juče da je verovatno da će se ranije najavljena sednica Skupštine o rekonstrukiciji vlade, zakazana za 26. avgust, odložiti

jer se još uvek samo naziru konture rekonstruisane vlade. Mihajlović je kazao da zakon o ministarstvima nije teško napraviti i da je to moguće uraditi za dan-dva, ali da je teže pitanje dogovor - koliko će biti ministarstava i kakva je orijentacija vlade.

S druge strane, premijer Srbije je nešto kasnije tog dana izjavio da se sednica Skupštine mora održati 26. avgusta jer on, zbog puta u Brisel i SAD nakon tog datuma neće biti prisutan neko vreme.

O sednici Skupštine o rekonstruisanoj vladi jutros je govorila i ministarka energetike Zorana Mihajlović koja je rekla da će sednica parlamenta biti održana krajem ovog meseca i da će Srbija imati novu rekonstruisanu vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: