Sreda, 25.09.2002.

17:24

U Zagreb upućene nove optužnice

Izvor: B92

Default images
Posle zahteva za izručenje generala Janka Bobetka Haški tribunal uputio je u Zagreb nove optužnice. Ministarstvo pravosudja Hrvatske tvrdi da je reč o 3 poziva za saslušanje. Kako iz Zagreba javlja dopisnik B92 Nada Starijaš, u Vladi nisu želeli da saopšte imena 3 nova osumnjičena za zločine nad Srbima, a nezvanično se saznaje da je reč o nižerangiranim vojnim zapovednicima. Jedan obavešten izvor HDZ je izjavio da se ne radi o zahtevima za razgovor, već o novim optužnicama protiv 3 vrlo zvučna imena bivših funkcionera HDZ. Isti izvor nije demantovao vest koju je još pre nekoliko meseci objavio B92, a to je da bi moglo biti reči o bivšem ministru unutrašnjih poslova Ivanu Jadnjaku i njegovim pomoćnicima Željku Sačiću i generalu Mladenu Markaču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: