Utorak, 24.09.2002.

16:41

Mesić upozorava Račana

Izvor: B92

Default images

Hrvatski predsednik Stjepan Mesić upozorio je premijera Ivicu Račana da su ga već zvali mnogi svetski državnici i upozorili da će Hrvatska biti potpuno izolovana ako ne izruči generala Janka Bobetka Haškom tribunalu. U HDZ pak koriste sadašnju situaciju da bi uverili Račana da ostane pri svojoj odluci i tvrde da se za Hrvatsku pripremaju još najmanje 3 haške optužnice. Kako iz Zagreba javlja dopisnik B92 Nada Starijaš, iz Mesićevog kabineta je poručeno da se Vlada ponaša potpuno pogrešno jer ju je njena odluka o neizručivanju Bobetka dovela u koaliciju s desnicom, a preti joj i potpuna izolacija od medjunarodne zajednice. Mesićevi savetnici razmatraju mogućnost da Bobetku bude sudjeno u Hrvatskoj uz saradnju s Tribunalom i upozoravaju da, ako bi se Hrvatska upustila u spor s Tribunalom, Karla del Ponte nikada ne bi dozvolila da neki proces bude vodjen u Hrvatskoj.

 HDZ i ostale stranke desnice nastoje da održe stanje napetosti u zemlji i poručuju Račanu da mu ne padne na pamet da pod pritiskom izruči Bobetka i kažu da se za Hrvtasku u Hagu pripremaju 3 nove optužnice. Prema izvora u HDZ, u Zagreb su već stigla 3 zahteva za razgovor s 3 osumnjičena, a Račan kaže da ništa ne zna o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Podeli: