Bezbedno na Tehnološkom fakultetu

U zgradi laboratorije Tehnološkog fakulteta u Beogradu desio se akcident u kojem je došlo do oslobađanja veće količine gasa vodonik sulfida, saznaje B92.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 27.06.2012.

13:11

Default images

Ovaj otrovan gas, koji može biti smrtonosan čak iako je prisutan u malim količinama u vazduhu, studenti koriste za vežbe.

Kako saznajemo, došlo je do istakanja gasa iz skladišta koje se nalazi u podrumu fakulteta. Vatrogasci su brzo sanirali mesto nesreće tako da više nema opasnosti po studente i zaposlene na fakultetu koji su bili na kratko evakuisani.

"Radi se o manjem akcidentu, iz jednog bureta je počela da izlazi suspetanca u obliku dima, prijavljen je požar ali, na sreću, nije ga bilo", rekao je agenciji Beta Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP Srbije.

Curenje materije je zaustavljeno, a prilikom akcidenta niko nije povređen. "Nema opasnosti", rekao je Nikolić.
Foto: Tanjug
Zamenica načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Dragana Radosavljević je rekla da je došlo do hemijske reakcije, pri čemu su hemikalije u kontaktu sa vazduhom proizvele izvestan dim.

"Dojava je bila da je primećen dim u prostoriji koja je van Tehnološkog fakulteta i koja ima nezavistan ulaz sa spoljne strane u Karnegijevoj ulici, a neko je sa fakulteta javio da je primećen dim u toj prostoriji, misleći da se radi o požaru. Sada je sve pod kontrolom. Niko nije povređen i nije bilo nikog u toj prostoriji", objasnila je Radosavljević.

Ona je dodala da ekipe nisu intervenisale na gašenju, nego da istražuju kako je došlo do te hemijske reakcije.

U Hitnoj pomoći agenciji Beta je rečeno da su dobili poziv da u Karnegijevoj ulici kod broja 4 iz cisterne curi nepoznata materija. Karnegijeva ulici je, kako je rečeno, iz preventivnih mera zatvorena za saobraćaj.

Po dojavi, na lice mesta izašlo je i pet vatrogasnih kola i 16 vatrogasaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: