Niš: Obaranje pešaka nije prekršaj?

Nišlija Borivoje Ugrinović, koji je sa maloletnim sinom oboren na pešačkom prelazu u centru grada, već devet meseci pokušava da dođe do pravde.

Izvor: B92

Nedelja, 27.03.2011.

21:54

Default images

Iako je vozač automobila naleteo na njih, policajac koji je obavljao uviđaj nije registrovao čak ni saobraćajni prekršaj.

U međuvremenu je protiv Ugrinovića podneta i prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira, dok je postupak za kažnjavanje nesavesnog vozača i policajca koji je napravio propust pokrenut tek naknadno.

Na Borivoja Ugrinovića i njegovog maloletnog sina juna prošle godine naleteo je vozač automobila na pešačkom prelazu ispred njihovog stana. Hitna pomoć i policija su brzo stigli, ali je policajac koji je obavljao uviđaj procenio da nema elemenata saobraćajne nezgode.

Komisija za rešavanje pritužbi Policijske uprave u Nišu utvrdila je da je ponašanje, rad i službeno postupanje policijskog službenika bilo neprofesionalno. Ipak ni on, a ni vozač nisu odmah bili kažnjeni dok je protiv pešaka koji je oboren na pešačkom prelazu podneta prijava za narušavanje javnog reda i mira.

Načelnik saobraćajne policije u Nišu Dragan Pešić objašnjava da se propust dogodio zbog toga što u ovom udesu nije bilo materijalne štete i povređenih. On kaže da je propust policajca to što nije podneo prekršajnu prijavu protiv nesavesnog vozača.

Kazna za ovakve prekršaje je oduzimanje vozačke dozvole, a Ugrinović će sa prikupljenom dokumentacijom zaštitu svojih prava pokušati da ostvari na sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: