Telefonom do poskupljenja struje

Vlada Srbije odobrila je danas na telefonskoj sednici korekciju cene struje na 6,3 evrocenta po kilovat-času, koja će stupiti na snagu od 1. aprila.

Izvor: B92

Petak, 25.02.2011.

16:04

Default images

Kako je potvrđeno za B92 u Vladi Srbije, poskupljenje se neće odnositi na domaćinstva koja troše do 350 kilovat-časova mesečno.

Prema podacima Elektroprivrede Srbije, oko 40 odsto od ukupnog broja domaćinstava u zemlji spada u ovu grupu potrošača, što je približno oko milion i po domaćinstava.

Premijer Mirko Cvetković skinuo je juče sa dnevnog reda sednice Vlade tačku koja se ticala predloga da struja poskupi od 1. marta i zatražio detaljniju informaciju i procenu uticaja poskupljenja električne energije na inflaciju i cene drugih proizvoda.

Vlada je u odlučivanju o povećanju cene struje vodila računa i o zaštiti interesa građana i privrede, kao i o funkcionisanju EPS-a.

Agencija za energetiku je procenila da struja za domaćinstva u Srbiji može da poskupi maksimalno 13,5 odsto, a nešto više za ostale kategorije potrošača.

Struja u Srbiji poslednji put je poskupela 1. marta 2010. godine, u proseku za 10 odsto.

Po sadašnjoj proceduri, konačnu odluku o promeni cene struje u Srbiji donosi Vlada, na predlog Agencije za energetiku i na zahtev EPS-a, a prema Predlogu novog zakona o energetici odluku o poskupljenju ili pojeftinjenju struje u Srbiji od 2012. godine donosiće Agencija za energetiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: