Ponedeljak, 28.09.2009.

01:52

Konuzin: Imena ulica oslobodiocima

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je za beogradski list "Danas" da bi srpske ulice trebalo da nose imena svojih oslobodilaca.

Izvor: FoNet, Danas

Default images

On je u autorskom članku povodom 65 godina od početka operacija Crvene armije za oslobađanje Srbije, detaljno opisao ulogu Crvene armije u Jugoslaviji tokom Drugog svetskog rata i naglasio da je to "odgovor onima koji bi danas da ocrne sovjetskog vojnika oslobodioca".

"Dosta putujem po zemlji. Imam susrete sa veteranima. Slušam njihove priče o zajedničkoj borbi naših naroda protiv fašizma. Obilazim spomenike na zajedničkim grobnicama Rusa i Srba", napisao je Konuzin.

"Hvala vam, Srbi", poručio je Konuzin, "što vodite računa o grobovima heroja iz Drugog svetskog rata - Rusa, Ukrajinaca, Belorusa, Tatara, Kazahstanaca, Gruzina i mnogih drugih naroda njihove ogromne zemlje".

Posle rata mnoge ulice jugoslovenskih gradova nosile su imena vojnih komandanata Crvene armije, podsetio je Konuzin i primetio da su, zatim, ulice preimenovane.

"Ali, ljudi pamte. Dobijam pisma u kojima se Srbi izjašnjavaju za uspostavljanje istorijske pravde", napisao je Konuzin i zaključio da "srpske ulice treba da nose imena svojih oslobodilaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: