Jat bez čartera za Tursku

Vazduhoplovne vlasti Turske oduzele su Jatu dozvole za čarter letove koje je srpska avio-kompanija trebalo da obavi ovog vikenda, potvrđeno je za B92 u Jatu.

Izvor: B92

Subota, 30.05.2009.

00:37

Default images

Dozvole su oduzete u četvrtak uveče, samo nekoliko sati pošto su izdate srpskom avio-prevozniku. Svi putnici će biti prevezeni redovnim Jatovim letom do Istanbula, a dalje će biti organizovan prevoz do letovališta u Turskoj, kaže za B92 Mirjana Dragović iz nacionalne avio-kompanije.

Ona navodi da od turskih vlasti nisu dobili objašnjenje zbog čega su dozvole oduzete i najavljuje da će sledeće nedelje o letovima za celu sezonu razgovarati predstavnici vazduhoplovnih vlasti Srbije i Turske.

“Objašnjenja nema, ali pretpostavka je da je do ove situacije došlo kada su naše vazduhoplovne vlasti pojedinim turskim kompanijama odobrile letove iz Niša, ali ne i iz Beograda. Kada su u pitanju čarter letovi u sezoni, moram da naglasim da je sva potrebna dokumentacija za čarter letove prema destinacijama u Turskoj podneta tamošnjim vlastima na vreme, ali zvaničan odgovor za ukupan čarter u sezoni još nije stigao”, kaže Mirjana Dragović.

Podsetimo, nakon što vazduhoplovne vlasti Srbije nisu dozvolile avio-kompanijama iz Turske i Egipta da obavljaju čarter letove iz Beograda, pojavile su se spekulacije da će te dve zemlje uzvratiti istom merom, o čemu više možete čitati u našoj arhivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: