Đukanović: Bez uslova za ambasadora

Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je da se još nisu stekli uslovi da Crna Gora predloži ambasadora u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2009.

01:46

Default images

"Onaj ko je proterao crnogorskog ambasadora moraće da se potrudi da nas ubedi da je ambasador dobrodošao da bi obezbedili dostojanstvo Crne Gore i dostojanstvo ambasadora, koji će predstavljati Crnu Goru na bilo kojoj adresi, pa i u Beogradu", kazao je Đukanović u intervjuu Televiziji Crne Gore.

On je kazao da je Crna Gora zainteresovana da gradi najbolje odnose sa Srbijom, ali da ne želi nikoga da moli da primi crnogorskog ambasadora.

U tom smislu, Đukanović je ukazao da su se pojedinci iz Beograda neprimereno ponašali kada su "podučavali" Crnu Goru šta treba da radi po pitanju naimenovanja ambasadora.

Podsetimo, Vlada Srbije proglasila je crnogorsku ambasadorku Anku Vojvodić za personu non grata, pošto je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: