Dulić: Zamerke DSS-u

Član predsedništva Demokratske stranke Oliver Dulić izjavio je da bi lider DSS-a Vojislav Koštunica trebalo da ode u penziju. U DSS-u kažu da je to mešanje u tuđe poslove.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 31.05.2008.

15:01

Default images

Ako bi DSS sada rekla da može da prihvati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji je bio razlog pada vlade, tu bi se radilo o nagoroj vrsti poltičkog nemorala, rekao je Dulić za dnevni list "Danas". Dulić je pozvao predstavnike koalicije oko SPS-a da sednu za pregovarački sto sa listom "Za Evropsku Srbiju" kako bi što pre formirali proevropsku vlada.

On je pozvao lidera DSS-a Vojislava Koštunicu "da se penzioniše", ukoliko kod njega "postoji zrno razuma i korektnosti".

Upitan šta DSS treba da uradi da bi ponovo postao prihvatljiv za DS, Dulić je je odgovorio da "ono što je suštinska zamerka DSS-u jeste to da se u potpunosti odrekla proevropske politike".

"Jasno je da je Koštunica želeo da problem Kosova iskoristi da Srbiju trajno odgurne od Evrope... Ukoliko postoji zrno razuma i korektnosti kod njega, on bi trebalo da shvati da treba da ide u penziju", rekao je on.

Lončar: Dulić se meša u tuđe poslove

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Zoran Lončar kritikovao je funkcionera Demokratske stranke Olivera Dulića zbog izjave da lider DSS Vojislav Koštunica treba da se "penzioniše".

Lončar je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta naveo da je zahtev Dulića da DSS "zameni predsednika" novina u višestranačkom životu Srbije.

"Pre Dulića nikome nije palo na pamet da javno i bez zazora uređuje ko će voditi stranku kojoj ne pripada. Zbog toga će u Srbiji ostati zabeležen Dulićev napor da sebe preporuči kao važnog čoveka koji je sposoban da po meri svoje, ili tuđe pameti, vodi poslove tuđih stranaka", rekao je funkcioner DSS-a.
Zoran Lonèar (FoNet, arhiva)
Prema njegovim rečima, DSS će se pridržavati demokratskih načela da svaka stranka sama uređuje i vodi svoju politiku.

"Vremenom će i Dulić možda razumeti da se u demokratiji ne uređuju poslovi u tuđim političkim strankama", rekao je on.

Lončar, koji je predsednik vojvođanskog ogranka stranke, naveo je da će izveštaj o učinku DSS-a na izborima za Skupštinu Vojvodine podneti Glavnom odboru partije.

DSS je od 120 mandata u pokrajinskom parlamentu osvojila šest mandata, a apsolutnu većinu ima koalicija "Za evropsku Vojvodinu" koju predvodi DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: