Suroi-Buš u Pragu

Predsednik Reformističke partije Ora i član pregovaračkog tima Kosova Veton Suroi sreo se u Pragu s predsednikom SAD Džordžom Bušom.

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2007.

09:08

Default images

"S Bušom smo razgovarali o rezoluciji o statusu Kosova. Buš je izrekao čvrst stav SAD za nastavak procedure, ubrzanim koracima, za usvajanje nove rezolucije o Kosovu u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija", izjavio je Suroi posle jučerašnjeg sastanka.

On je rekao da je Bušu preneo "zahvalnost svih Kosovara za vođstvo SAD i potrebu da to vođstvo ostane izraženo i u ovim trenucima".

Suroi je rekao da je Bušu preneo i ubeđenje da Srbija, uz podršku Rusije, zauzima stav oko Kosova s ciljem da "stvori zamrznut sukob, kako kroz pretnje vetom, tako i napore za stvaranje odvojenog dela na severu Kosova koji bi funkcionisao kao zamrznut konflikt na Kavkazu".

Suroi je učestvovao na konferenciji u Pragu, na kojoj je glavni gost bio Buš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: