Četvrtak, 29.02.2024.

16:12

Vučić dočekao predsednika CAR Tuaderu: "Dobro nam došli, poštovani prijatelju" FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ispred Palate "Srbija" dočekao predsednika Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu.

Izvor: Tanjug

Vučić dočekao predsednika CAR Tuaderu:
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg

Predsednik Centralnoafričke Republike dočekan je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj Garde.

"Sa velikim zadovoljstvom dočekao sam predsednika prijateljske Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu, uveren da ova poseta otvara novo poglavlje u odnosima naših zemalja.

Razgovaraćemo o sveobuhvatnom širenju saradnje, pre svega imajući u vidu ogromne neiskorišćene potencijale u sferi rudarstva, energetike i odbrane, ali i u drugim oblastima u kojima se otvaraju znatne mogućnosti za rast i razvoj kroz zajedničke projekte i partnerstva.

Dobro nam došli, poštovani prijatelju", napisao je Vučić na Instagramu.
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg
Nakon dočeka uslediće tet-a-tet sastanak Vučića i Tuadera.

Planirani su i plenarni razgovori delegacija dveju zemalja predvođeni predsednikom Vučićem i predsednikom Centralnoafričke Republike, nakon čega će biti potpisani bilateralni dokument u prisustvu dvojice predsednika.

Izjave za medije planirane su u 17.40 časova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao je juče na Aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Centralnoafričke Republike, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

"Uveren sam da će se ovom istorijskom posetom dodatno unaprediti naši tradicionalno prijateljski bilateralni odnosi na obostrano zadovoljstvo", napisao je Dačić na svojoj stranici na Instagramu.

Dačić je pre dve dana ugostio svoju koleginicu iz CAR Silvi Baipo Temon, koja je došla u posetu Srbiji u okviru delegacije predsednika Tuadere.

Dačić je tada podsetio da će sledeće godine biti 65 godina od kada postoje diplomatski odnosi između Srbije i Centralnoafričke Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: