Četvrtak, 22.02.2024.

09:45

Kovač o rasulu pokreta "Mi – iz Naroda": "Nestorović je hteo svu vlast da prigrabi za sebe" VIDEO

Jedan od osnivača pokreta "Mi - glas iz naroda" Mitar Kovač optužio je dr Branimira Nestorovića da je želeo za sebe da prigrli celu vlast i kontrolu.

Izvor: B92

Kovač o rasulu pokreta
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako je naveo, odgovornost snosi onaj ko je izašao iz pokreta.

"Ovi unutrašnji razlozi koji su marginalni. Ljudi se uvek u većim organizacijama protivureče, prođe to vreme, ali ne dolazi do razbijanja partija, organizacija, pokreta. Ovde konkretno sigurno se radi o nameri... Odgovornost nosi onaj ko je izašao iz pokreta. Zna se da je to upravo doktor Nestorović koji je hteo da se nametne kao figura koja više neće biti između nas sedam da upravlja pokretom nego da svu vlast prigrabi za sebe", kazao je Kovač za TV Prva.

Kovač ističe da Nestorović time istupio iz pokreta i najavio formiranje novog političkog pokreta.

“Postoji po tome registracija događaja. Mi smo doneli i zaključke u vezi sa tim. On je čak tad najavio i konstituisanje neke svoje organizacije u budućnosti, političke stranke, i samim tim on je prestao da bude član i pokreta, a i organizacije kao tog vladajućeg tela u okviru pokreta Mi-7. Žao mi je što je Pavić otpratio samog Nestorovića, možda nedovoljno razmišljajući o svemu tome, ali Nestorović svojim iskustvom, svojim dosadašnjim političkim radom pokazuje, samo kontinuitet da ne može nigde da ostane stabilan u okviru te organizacije i da olako napušta i te organizacije i partije i pokrete, iako mi maltene samo što se nismo zavetovali kao sedmorica da nikada nećemo napustiti pokret. Evo vidimo sa kojim razlozima to učini čovek koji je hteo da postane apsolutni vladar pokreta, a mada nikada nismo zasnivali upravljanje pokretom na izgradnji kulta ličnosti", objasnio je Kovač.

Kovač je naveo da je većina ostala, koja zakonski, formalno i suštinski upravljamo pokretom.

"Mi ubrzo idemo na konstituisanje stranke, u nedelju je izborna skupština i to nije u mnogome poremetilo naše narodne aktivnosti, ali jeste sigurno veliki udar na pokret", kazao je on.
Pročitajte i:

* Oglasio se Nestorović, opet, i izneo šokantne tvrdnje: Ovo su razlozi raspada "Mi - Glas iz naroda"

* Raspad pokreta ili...? Nestorović i Pavić demantovali, pa objasnili

* Raspao se pokret Mi – glas iz naroda: Nestorović doneo odluku

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: