Subota, 17.02.2024.

13:21

Šok: Nestalo telo Navaljnog; poznati novi detalji smrti

Tim Alekseja Navaljnog saopštio je da se njegovo telo ne nalazi u mrtvačnici u kojoj su rekli da ga drže.

Izvor: Blic

Šok: Nestalo telo Navaljnog; poznati novi detalji smrti
Tanjug/Graham Hughes/The Canadian Press via AP

Kira Jarmiš, portparol ruskog aktiviste, rekla je da su majka i advokat Navaljnog stigli u mrtvačnicu u Salehardu, gradu u blizini zatvora u kojem je on služio, ali da je zatvorena.

U objavi na X platformi, nekadašnjem Tviteru, Jarmiš je rekla da su oboje „bili uveravani“ da je njegovo telo tamo od strane kaznene kolonije.

"Advokat je pozvao telefonski broj koji je bio na vratima. Rečeno mu je da je on sedmi zvao danas. Aleksejevo telo nije u mrtvačnici", rekla je ona.

Portparolka je dodala i da uzrok smrti još uvek nije utvrđen.

Jarmiš je napisala na platformi X da je sprovedeno drugo ispitivanje tela Navaljnog i da će rezultati, kako je istakla, "navodno" biti dostupni sledeće sedmice.

Međutim, saveznik Navaljnog Ivan Ždanov, napisao je na platformi X da je majci Alekseja Navaljnog i advokatu u zatvorskoj koloniji rečeno danas da je ruski opozicionar umro od "sindroma iznenadne smrti". Gde se nalazi telo Navaljnog trenutno nije jasno, objavio je Rojters.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

3 min

Podeli: