Otkazan Evro prajd; Brnabić potvrdila: "Jasno smo rekli... čeka nas pakao"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić gostujući u Jutru na TV Prva prokomentarisala je odluku da Evro prajd bude otkazan.

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2022.

09:58

Otkazan Evro prajd; Brnabić potvrdila:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Poručila je danas da svi kapaciteti Srbije u septembru moraju biti usmereni na Kosovo i Metohiju, kako bi se sprečio bilo kakav vid nasilja i obezbedio mir, i da je to prioritet.

Brnabić je istakla da će u narednom periodu imati određene sastanke, kao i da će svi kapaciteti u septembru biti usmereni na KiM.

Ona je po pitanju odlaganja Evro prajda, istakla da je upravo SNS prvi put obezbedio Prajd, kao i odrzavanje parade u prethodnih osam godina, čime je, kaže, ta stranka pokazala koliko poštuje ljudska prava.

"Ja ću imati sastanke u narednim danima. Vi to pričate Vladi, na kraju kraju krajeva predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i stranci koja je obezbedila da se Prajd održi u Srbiji. Ta stranka je obezbedila da se osam godina održava Prajd i pokazala je do koje mere se poštuju ljudska prava. Ova godina je teška. Ovaj septembar je težak. Čeka nas pakao. Naš mir i stabilnost... Svi naši kapaciteti moraju biti usmereni na to da sprečimo bilo kakvo naselje na tzv. Kosovu, a ako neki deo ode na Prajd - Srbija će biti ranjivija".

Istakla je da je u ovom momentu na leđima Srbije toliko tereta da to nije moguće da se izdrži.

"Jano smo rekli, usled tenzija u regionu i mogućnosti da se povećaju tenzije, smatramo da Prajd u ovom trenutku ne treba da se održi", zaključila je.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić na jučerašnjem obraćanju saopštio je da će "Evro prajd" biti otkazan.

Vučić je u obraćanju javnosti objasnio da nije srećan zbog toga, kao i da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država takvu odluku donela pritisnuta brojnim problemima.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: