Nastavniku fizičkog tri godine zatvora

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtev za zaštitu zakonitosti koji je branilac nastavnika iz Tutina podneo na presude.

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

12:51

Nastavniku fizičkog tri godine zatvora
Ilustracija: Depositphotos/kuzmafoto

Njima je njegov klijent pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog obljube maloletne učenice, objavio je danas radio Sto plus.

On je taj vanredni pravni lek podneo reagujući na presude Višeg suda u Novom Pazaru i Apelacionog u Kragujevcu kojim je ;Osman Ademović (67) proglašen krivim za krivično delo nedozvoljena polna radnja.

Branilac osuđenog nastavnika tražio je da se presude preinače i njegov klijent oslobodi ili da se naloži novo suđenje, ali pred drugim predsednikom veća, što je Vrhovni kasacioni sud nakon razmatranja navoda iz zahteva, odbacio kao neosnovano.

Ademović je proglašen krivim za nedozvoljene polne radnje nad maloletnom učenicom od septembra 2017. do januara 2019, zbog čega je prvostepeno osuđen na 18 meseci zatvora.

Nakon žalbe Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, Apelacioni sud u Kragujevcu je tu presudu ukinuo i naložio novo suđenje na kojem je okrivljenom duplirana kazna, u koju je uračunato vreme provedeno u pritvoru od januara 2019. do februara 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: