Novi incident u Vukovaru; "Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema" FOTO

U Vukovaru se danas, na Dan pobede nad fašizmom, dogodio novi antisrpski incident, javljaju hrvatski mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 09.05.2021.

19:45

Novi incident u Vukovaru;
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Kako je izjavio predsednik vukovarskog SDS S Srđan Kolar, kod restorana Mornar oko 11 časova grupa od oko 100 mladića obučenih u crno ponovo je uzvikivala "Ubij Srbina", a policija je reagovala.

Prema pisanju portala Novosti.hr, ti mladići su kraj krsta u Vukovaru uz baklje razvili transparent na kojem je pisalo: "Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema".

Kolar rekao je da su ga zbog ovog događaja zvali brojni građani Vukovara koji su uznemireni nakon sličnog incidenta koji se desio na pravoslavni Uskrs u Borovom Selu.

"Verujem da je do svega došlo zbog bunta jer su privedeni oni koji su prošle nedelje u Borovu skandirali slične parole", ocenio je Kolar.

Portparol Policijske uprave vukovarsko-sremske Dragoslav Živković potvrdio je da je došlo do okupljanja između 150 i 200 ljudi kod krsta u Vukovaru, da okupljanje nije bilo najavljeno, kao i da je policija kontrolisala skup.

Grupa od dvadesetak mlađih muškaraca prošla je na pravoslavni Uskrsa kroz Borovo Selo uz povike "Ubij Srbina" i "Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati", a pratila ih je policijska patrola.

Zbog tog incidenta hrvatska policija je podnela krivične prijave protiv 14 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: