Vučić: Promenili odnos prema Srbiji zbog susreta sa Trampom VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je imao sastanak u četiri oka sa turskim predsednikom Redžepom Erdoganom dug dva sata.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

16:33

Vučić: Promenili odnos prema Srbiji zbog susreta sa Trampom VIDEO/FOTO
TANJUG / INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/ an

"Dva sata smo imali razgovore u četiri oka i razgovarali o raznim temama", rekao je on.

Kako je rekao, čini mu se da se vidi živa aktivnost srpske vlasti da sačuva ekonomiju zemlje, i to se vidi po čestim diplomatskim susretima.

"Razgovarali smo o političkim pitanjima, potom ekonomska saradnja. Tu su bili oni koji rade projektnu dokumentaciju za auto-put Karađorđe, kao i o auto-putu Novi Pazar - Tutin", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da ga je Erdogan saslušao i pokazao poštovanje prema Srbiji.

On je dodao da se Srbija neće mešati u sukobe Turske i Grčke u istočnom Sredozemlju.

"Ne želimo sukobe sa Turskom, želimo da imamo dobre odnose. Imamo i grčke prijatelje. Srbija ima put mira i ekonomskog interesa i to je put koji sledimo", rekao je Vučić i naveo da je "naše da se razvijamo i da možemo da se pohvalimo time kako da spuštamo nezaposlenost".

Po njegovim rečima, Srbija je nekada bila "džak za udaranje", a sada imamo plan.

"Verujem da ćemo imati ozbiljniju saradnju od poljoprivrede i do odbrane", poručio je Vučić.

Bilo je, dodaje, reči i o saradnji u međunarodnim organizacijama, gde je, kaže Vučić, "zatražio od Erdogana razumevanje za srpsku poziciju, jer ne mislimo isto o svim pitanjima".

Pored toga razgovarano je o novom bilateralnom susretu u Srbiji, kao i trilateralnom sa BiH u Sarajevu, čim prođe korona.

On je rekao da je video promenu kod ljudi iz Saudijske Arabije zbog susreta sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

"Promenio se odnos i pokazano je od američke snage da su spremni da razgovaraju sa Srbijom", kazao je on.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

"Sa predsednikom Republike Turske @rterdogan kojeg smatram prijateljem Srbije, imao sam odlièan razgovor o svim važnim temama. Ako pogledate gde smo sve bili u poslednjih mesec dana, vidi se jedna živa aktivnost, velika borba u teškim uslovima da saèuvamo našu ekonomiju. Razgovarali smo o našoj politièkoj saradnji, našim infrastrukturnim projektima koje radimo, razgovarali smo o industrijskoj zoni koja æe biti jedna od dve ili tri najbolje u svetu i koju bi trebalo da naprave na teritoriji Vojvodine. To bi bio podsticaj za rast naše ekonomije. Razgovarali smo i o regionalnim odnosima, kako možemo da èuvamo mir i stabilnost, kao i o našoj saradnji u meðunarodnim organizacijama i institucijama. Tražio sam razumevanje za srpsku poziciju. Pokazao je veliko poštovanje za našu zemlju." Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vuèiæ nakon sastanka sa predsednikom Republike Turske @rterdogan.

Објава коју дели Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) дана

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: