Patrijarh poslao važnu poruku uoči Uskrsa

Patrijarh Irinej pozvao je vernike da prihvate preporuke medicinskih stručnjaka i predstojeći Uskrs po Julijanskom kalendaru proslave u svojim domovima.

Izvor: B92

Petak, 17.04.2020.

11:10

Patrijarh poslao važnu poruku uoči Uskrsa
FOTO: TANJUG/ FOTO SPC/ nr, fotografija niske rezolucije

On je podsetio da se Uskrs ove godine proslavlja u "posebnim uslovima" i kazao da je moguće sprovesti mere socijalne distance u crkvama, ali i dodao da SPC prihvata i da će poštovati "stav ljudi koji su upućeni u problematiku i u materiju" o zaraznosti koronavirusa.

"Lepo je doći na velike praznike u crkvu, ali ovo je izuzetan jedan momenat u našemu životu. Bolje je u domu svoje misli, želje i svoje srce uputiti prema crkvi, nego biti u crkvi, a ne znam o čemu drugom misliti. Naravno, sve će ovo proći, pa ćemo se moliti Bogu i u našem domu i u crkvama", naveo je patrijarh u intervjuu za "Blic".

Vernici koji poštuju Julijanski kalendar slave Uskrs u nedelju 19. aprila.

Uskrs se ove godine u Srbiji obeležava u vanrednim okolnostima usled pandemije koronavirusa.

Građanima je danas dozvoljeno kretanje do 17.00 časova, kada će početi "policijski čas" koji će trajati sve do utorka u 5.00 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: