Neverovatan snimak spasavanja skijaša VIDEO

Delovi Austrije, Nemačke i Francuske su pod snežnim nanosima, ponegde većim i od dva metra. Ima mrtvih i povređenih. Sve službe spasavanja su na terenu.

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2019.

09:09

Neverovatan snimak spasavanja skijaša VIDEO
Screenshot/Twitter

U nekim mestima Austrije već do danas palo je toliko snega koliko u proseku padne tokom celog januara, pa ne čudi što nadležne službe rade na ivici snaga. Prijavljen je nestanak velikog broja turista, ali i lokalnog stanovništva, prenosi Index.hr.

Istovremeno, na hiljade ljudi ostalo je zavejano i odsečeno od ostatka sveta, saobraćajnice su blokirane zbog snega, ali i zbog opasnosti od lavina. Preti im i mogućnost nestanka struje, jer su svi stubovi za dovod električne energije preopterećeni količinom snega.

Društvene mreže i televizijske stanice prepune su snimaka zavejanih delova Evrope, kao i spasavanja zarobljenih ljudi. Jedan takav, neverovatan, snimak objavio je britanski Skaj njuz, a na njemu je prikazana ogromna veština pilota helikoptera koji se praktično prednjim donjim delom naslonio na snežnu liticu na jednoj planini u Francuskoj kako bi iskrcao ekipu za pomoć izgubljenom skijašu.

Manevar koji je izveo pilot helikoptera veoma je komplikovan i zahteva veliku veštinu tako da je neverovatno šta je on uspeo da izvede, naveo je Skaj njuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: