"Taj komandant Remi ide avionom a naši su išli u lisicama"

Prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine mogla bi da bude podignuta protiv bivšeg komandanta OVK Rustema Mustafe. Komandant Remi 14. januara u Hagu.

Izvor: B92, Prva

Petak, 07.12.2018.

08:54

Screenshot/TV Prva

O radu suda za zločine OVK, kao i o sukobu Rusije i Ukrajine i situacije na Kosovu, govorili su gosti prelistavanja štampe u Jutarnjem programu Prve televizije Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa EU i advokat Toma Fila.

Sukob Ukrajine i Rusije traje nekoliko dana, a kakav uticaj to ima na Srbiju?

“To je lični haos u međunarodnim odnosima. Mi njih zanimamo u kontekstu trenutnih interesa, prioritet im sigurno nismo”, ističe Dragojlović.

Dragojlovićeva je govorila i o otvaranju dva nova poglavlja za Srbiju.

“Na putu ka Evropskoj uniji dostižemo standarde, a otvaranje poglavlja je političko uslovljeno. Izveštaji su pokazali da nismo dovoljno uradili”, kaže Nataša Dragojlović.

Sud za zločine OVK počinje sa radom, a štampa piše da svi svedoci nisu ubijeni.

“Taj komandant Remi ide avionom, a naši su išli u lisicama. Rad tog suda je usporen, a bojim se da čekaju da se reši pitanje između Srbije i tzv. Kosova. Sa Karlom del Ponte sam razgovarao i ona mi je pokazala dokumenta iz 2008-2009. goodine. Ne znam koliko je to važno i da li su ti ljudi živi? Zašto nisu svedočili kada je trebalo? Nema pravde, ima samo interesa”, kaže Toma Fila.

Savetnik Ivice Dačića naveo je i da za pitanje Kosova postoje dve solucije.

“Imamo dve solucije.Prva je priča opozicije da ja sve to dogovoreno, inscenirano. Druga varijanata je ona koju patrijarh zastupa, a crkva je jedina prisutna na Kosovu. Ta druga solucija je da se nikad ne potpiše nezavisnost i da se Kosovo ne deli”, kaže Fila.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: