"Neshvatljivo, ni jedna reč o proboju Solunskog fronta"

Pokret Dosta je bilo uputio je zahtev predsednici Skupštine i traži da se zakaže posebna sednica kojom bi se obeležila stogodišnjica proboja Solunskog fronta.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2018.

13:07

Ilustracija: Thinkstock

"Neshvatljivo je da ni Vlada Srbije, ni predsednik, ni Skupština Srbije ni jednom jedinom rečju nisu obeležili ovaj važan datum u našoj istoriji i odali počast našim precima koji su živote dali za našu slobodu", navodi se u saopštenju.

ĐB je u zahtevu navela da traži sednicu na kojoj bi se poslanicima obratili predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), istoričari, književnici i predstavnici zemalja saveznika u Prvom svetskom ratu - Velike Britanije i Francuske, kako bi se obeležila stogodišnjica proboja Solunskog fronta.

Proboj Solunskog fronta počeo je 15. septembra, a posle proboja usledilo je i oslobanje Srbije.

"Proboj Solunskog fronta predstavlja jedan od najslavnijih trenutaka srpske istorije i širom sveta pamti se kao simbol velike hrabrosti i požrtvovanosti srpskog naroda. Čuvanje uspomene na žrtvu koju je srpska vojska prinela za slobodu Srbije i Evrope predstavljaju dužnost i obavezu svih nas", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: