Vučić u ponedeljak u Turskoj, putuje sa Izetbegovićem

Predsednik Aleksandar Vučić otputovaće u ponedeljak u Tursku na sastanak koji organizuje turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, potvrđeno je za B92.net

Izvor: B92

Petak, 26.01.2018.

10:39

Vučić u ponedeljak u Turskoj, putuje sa Izetbegovićem
Tanjug, arhiva

Vučić će u Tursku otputovati sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Portparol Predsedništva Turske Ibrahim Kalin koji boravi u BiH izjavio je nešto ranije da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak posetiti Tursku, prenosi Fena.

Kalin je novinarima u Sarajevu rekao da Turska nastoji da poveća broj investicija u regionu Zapadnog Balkana i poboljša bilateralne odnose koji su već dobri, uključujući Srbiju.

On je podsetio da je između Turske i Srbije potpisano više od 20 sporazuma i to će, istakao je, biti prilika da se razgovara i o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd.

Podsećamo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pre skoro dva meseca boravio je u Srbiji, gde je posetio Beograd i Novi Pazar.

Kalin je istakao i da je očuvanje trajnog mira i stabilnosti na području Balkana od izuzetne važnosti i da Turska, kako je rekao, ne želi da vidi bilo kakve etničke tenzije. Kako kaže, Vlada Turske u stalnom kontaktu sa državnicima svih zemalja regiona kako bi pomogla u očuvanje mira i stabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: