Ko je Vučićev prvi izbor: Doktor, direktor, stručnjak

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio sinoć gostujući na RTS-u da će nosilac liste za Beograd biti ugledni doktor Zoran Radojičić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

07:58

Ko je Vučićev prvi izbor: Doktor, direktor, stručnjak
Tanjug, arhiva

Profesor doktor Zoran Radojičić, prvi na izbornoj listi SNS za gradske izbore u Beogradu "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd!", generalni je direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu i svakodnevno se bori za život dece u Srbiji, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Radojičić je generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu, u kojoj je zaposlen od 1991. godine. Profesor je Medicinskog fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečju hirurgiju i urologiju.

Predsednik je Republičke stručne komisije za zdravstvenu zaštitu dece pri Ministarstvu zdravlja.

Kako se u biografiji navodi, rođen je 24. oktobra 1963. godine u Lazarevcu. Oženjen je Tijanom, koja je njegova najveća podrška. Ponosan je na sinove Ivana i Ognjena, koji su stasali u sjajne mlade ljude.

Diplomirao je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1989. godine sa prosečnom ocenom 9,14. Na istom fakultetu je magistrirao 1998. i doktorirao 2006. godine. Govori engleski jezik.

Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, u najznačajnijim dečjim klinikama i bolnicama.

Član je Evropskog udruženje za pedijatrijsku urologiju (ESPU), Evropskog udruženja dečje hirurgije (EUPSA), član Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju. 2016. godine je uvršten u Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije. Objavio veliki broj radova i predstavljao ih na značajnim svetskim kongresima, kao i na Američkoj pedijatrijskoj akademiji.

Radi na unapređivanju programa transplantacije bubrega i na uvođenju programa transplantacije jetre kod dece u Srbiji.

Veruje, navodi se, da nas tradicija jedne od najznačajnijih medicinskih ustanova koju vodi od 2013. godine, obavezuje da neprestano mislimo o zdravlju dece, obrazovanju lekara koji se bave lečenjem dece i o nauci. Ističe da imamo sjajan medicinski kadar, vrhunske lekare i rezultate u lečenju najtežih bolesti i stanja dostojne velikih svetskih centara.

Sa svojim timom zalaže se za izgradnju nove dečje bolnice u Beogradu u kojoj će deca imati i prostorne i organizacione uslove lečenja kao one koje imaju njihovi vršnjaci u razvijenim zemljama u svetu.

Svoj posao ne bi zamenio ni za jedan drugi. Stalno se usavršava, prati trendove i daje sve od sebe da ostanemo u samom vrhu svetske dečje medicine, stoji u zvaničnoj biografiji dr Radojičića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: