SPC protiv Turinske kobasicijade

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2004.

17:36

Default images

Turinska kobasicijada biće održana i ove godine, uprskos upozorenjima episkopa bačkog Irineja da će organizatori biti privremeno izopšteni iz SPC-a. "Potvrđen je dolazak gostiju iz inostranstva i kobasicijadu više nije moguće odložiti", rekli su organizatori, prenosi dopisnik Radija B92, Dragan Gmizić. Turinci se spremaju za najdužu kobasicu na svetu – 2020 metara. Organizatori su iznenađeni izjavom vladike Irineja pošto su pripreme počele u septembru prošle godine, pa je Crkva imala dovoljno vremena da ukaže na poklapanje kobasicijade sa postom. Miroslav Medorić, organizator kobasicijade, kaže: "Sad je kasno, ali mi nismo krivi što se Uskrs pomerio ranije i kobasicijada pada u prve dane posta."

U pismu koje je uputio vladika Irinej stoji da članovima Upravnog odbora kobasicijade narednih godinu dana sveštenik neće ulaziti u kuću i neće im se vršiti nijedna sveštena radnja, osim krštenja. U slučaju održavanja kobasicijade u toku prve sedmice Velikog posta, kapija porte hrama u Turi biće zatvorena, a sa zvonika će se svakih 15 minuta oglašavati mrtvačko zvono, stoji u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: