SPO neće u manjinsku Vladu koju bi podržao SPS

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2004.

09:27

Default images

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković promenio je u utorak stav o učešću u vladi. Tek što se učinilo da su DSS, G17 plus, SPO i Nova Srbija blizu dogovora o formiranju manjinske vlade uz podršku socijalista, Drašković je učešće u takvoj izvršnoj vlasti uslovio odricanjem SPS-a od Slobodana Miloševića: “Što se SPS-a tiče, SPO i NS ne mogu prihvatiti podršku manjinskoj vladi te partije, sve dok je na njenom čelu Slobodan Milošević i njegova politika”, kazao je Drašković.

Drašković je, nakon konsultacija sa vršiocem dužnosti predsednika Srbije Draganom Maršićaninom o formiranju vlade, rekao i da je taj stav SPO-a konačan, a da su izbori jedina mogućnost. On je odbacio i mogućnost da koalicija čiji je član eventualno, sa socijalistima podrži vladu DSS-a i G17 plus.

Predstavnik socijalista u konsultacijama Ivica Dačić, stav Vuka Draškovića nazvao je „legitimnim“, ali je dodao da se ime Slobodana Miloševića zloupotrebljava, jer je pitanje odnosa SPS-a prema njemu rešeno odlukama Kongresa: “Sve stranke treba da imaju odgovoran odnos, treba da pokažu onaj odnos odgovornosti koji je imala i Socijalistička partija Srbije, kada je donela odluku da glasa za one protiv kojih se borila 2000. godine, ali u interesu Srbije. Pozivamo stranke na odgovornost. Ili će vlada biti formirana ili da se svi zajedno pripremamo za nove parlamentarne izbore, ali podsetio bih, da će i posle tih izbora ponovo morati da se sedne i razgovara”, kazao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: