Vučić telefonirao Dodiku posle referenduma

Najvažniji rezultat referenduma u Republici Srpskoj je to što je sve proteklo mirno, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

14:33

Vučić telefonirao Dodiku posle referenduma
Foto: Tanjug, arhiva

On je istakao da je sada najvažnije da se smire tenzije u celom regionu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Žagubici, rekao da se u telefonskom razgovoru saglasio s predsednikom Srpske Miloradom Dodikom da je najvažnije da ceo region gleda u budućnost.

Mi danas razmišljamo za koliko ćemo da povećamo plate i koliko ćemo novca imati da damo penzionerima, rekao je Vučić, primetivši da je to moguće zato što je javna kasa pod kontrolom, država u dobrom stanju i posebno zato što su ljudi verovali svojoj vladi, koja je dobro radila.

"Ako bilo ko misli da je rešenje u sukobima, mi ne samo da u tome nećemo da učestvujemo, već ćemo oštro da se suprotstavimo, jer za nas su mir i stabilnost osnovni uslovi da bi se videli rezultati našeg rada", naveo je Vučić.

Kako je primetio, nisu Srbija i njeni građani dve godine prolazili kroz teške reforme da bi sada neko rekao "stanite, sad idemo u neku vrstu nestabilnosti".

"To je najvažnije i u tome su svi saglasni, uključujući i Izetbegovića", rekao je Vučić i dodao da će Srbija i ubuduće da čini sve što može za stabilizaciju prilika u regionu.

Zahvalan sam Stefanoviću i Vulinu što neće pokretati pitanje zidova

Vučić je izjavio da je na nedavno održanom sastanku u Beču o migrantskoj krizi iznete do sada već poznate suprotstavljene pozicije, da Srbiji predstoji da se bori sa problemom priliva migranata i istakao da gradjani mogu da se osećaju bezbedno, bez obzira što ograde neće biti podizane.

Vučić je rekao da je uprkos inicijativi ministara Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina da se podižu zidovi i prepreke, on lično protiv toga i da im je zahvalan što, iz poštovanja prema njemu, to pitanje neće pokretati pred vladom.

"Mi ćemo znati da zaštitimo naše nacionalne interese i nećemo biti parking za izbeglice. Građani ne treba da brinu", poručio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: