Živković: Sednica o smeni Gašića farsa

Lider Nove stranke Zoran Živković smatra da je današnja sednica parlamenta, na kojoj se govori o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića, farsa.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

13:31

Živković: Sednica o smeni Gašića farsa
Foto: Beta

Živković je novinarima u parlamentu rekao da je namera premijera Aleksandra Vučića da se predstavi kao "vrhovni zaštitnik svih civilizacijskih vrednosti, a time i prava žena i njihova zaštita od seksualnog uznemiravanja i ružnih reči".

"Podsećam da je srpska javnost odavno upoznata sa njegovim humanim radom, još od devedesetih godina, kada je bio ministar informisanja i jasno pokazivao civilizacijske vrednosti. Ja sam siguran da se tu ništa nije promenilo...”, rekao je Živković.

On smatra i da Gašić nije kriv zbog neprimerene izjave novinarki, već da je kriv Vučić, najpre što ga je postavio na to mesto, a onda i što ga nije smenio posle helikopterske nesreće 13. marta prošle godine.

Živković kaže i da to nije jedina krivica Vučića, da vlada ima mnogo afera i da je dobro “što će pasti na predstojećim izborima”, kada će, uveren je, njegova stranka pokazati šta je budućnost Srbije i vratiti Srbiju na pravi put, put 5. oktobra i Đinđića.

Stefanović: Da li će Gašić sada biti nagrađen?

Levica Srbije će glasati za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića, izjavio je danas lider Pokreta Borislav Stefanović i zatražio od premijera da kaže da li će ministar Gašić sada biti nagrađen, imajući u vidu primere iz prošlosti.

“Odlaskom Gašića nismo dobili nikakvu potvrdu da li će on preći na neko dobro plaćeno državno mesto ili ne. U svakom slučaju, ne verujem da bilo ko u Srbiji ne zna za slučaj Gorana Kneževića, koji danas radi u jednoj kompaniji za energetiku I prima preko million dinara mesečno”, rekao je Stefanović novinar u parlamentu.

Govoreći o razlozima za smenu, Stefanović je naveo loše stanje u vojsci i u namenskoj industriji, te pad helikoptera.

“Ovo danas što se dešava u skupštini je neka vrsta političkog cirkusa, zato što ministar Gašić prisustvuje, ali ne može da govori, jer u njegovo ime govori premijer Vučić, čime se pokazuje da nijedan ministar u ovoj vladi nije ništa drugo nego loš savetnik premijera Vučića”, istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: