Han: Srbija stabilnija i više naš deo

Evropski komesar Johanes Han izjavio je da otvaranjem poglavlja o pridruživanju EU Srbija postaje stabilnija, više deo EU i privlačnija za strane investicije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2015.

09:48

Default images
Foto: Tanjug

Han se uoči zasedanja šefova diplomatija EU osvrnuo na današnju Međuvladinu konferenciju EU-Srbija i rekao da će tim približavanjem Srbije Evropskoj uniji i rizici za strane investitore biti manji što je korisno za Srbiju a u interesu je i EU.

On je dodao da je prilikom njegovog prošlonedeljnog boravka u Beogradu i premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao da su za otvaranje poglavlja u pregovorim o članstvu sa EU zaintresovane strane kompanije i investitori poput Koreje.

"Sad Srbija postaje stabilnija i rekao bih više deo EU", naveo je Han i rekao da "rizici za investitore postaju manji i da je to vrlo korisno za Srbiju i može pomoći boljitku Srbije".

"Ako to bude slučaj", naglasio je evropski komesar, to je i u "interesu Evropske unije".

Na pitanje novinara kako trenutna situacija u dijalogu Beograda i Prištine može uticati na pregovore o članstvu, on je rekao da je to "tekući proces i da se ne može očekivati rešenje u nekom roku od par meseci".

"Ali, moramo održati taj dijalog", zaključio je Han.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: