DS: Vučić vodi "Superhik" politiku

Premijer Vučić vodi “Superhik” politiku jer smanjuje plate i penzije siromašnima dok bankama daje tri miljarde dinara subvencija u 2015. godini, navode iz DS.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

14:44

Default images

"U tri godine vladavine Aleksandra Vučića budžetski deficit je udvostručen u odnosu na prethodni period. Servisiranje rasipničke politike Aleksandra Vučića u poslednje tri godine košta Srbiju 137 milijardi dinara samo u 2015", navodi se u saopštenju DS.

Demokrate naglašavaju da se Vučić obavezao ugovorom sa Međunarodnim monetarnim fondom da smanji plate i penzije i da ih drži zamrznutim tri godine, i da su njegova obećanja da će ih povećati nerealistična i pokazuju "odsustvo svake kredibilnosti".

U svojoj analizi prve tri godine vlasti SNS-a u oblasti finansija i privrede, u DS-u ističu da su plate i penzije najniže u regionu dok Vlada Srbije zapošljava "partijsku armiju" od 50.000 novozaposlenih u javnim preduzećima.

"Nema novih radnih mesta ni novih investicija. Novi liberalni Zakon o radu olakšao je otpuštanje ljudi sa dugim radnim stažom i dalje smanjivanje ionako preniskih plata. Povećana zaposlenost nije ispunjena ni u naznaci", navodi se u saopštenju DS.

Demokrate naglašavaju da vladajuća Srpska napredna stranka (SNS), koja ovih dana "puna hvalospeva o sebi" slavi prvu godinu mandata, zapravo ulazi u četvrtu godinu vladavine, tokom koje je Srbiju "dovela u toliko loše tanje da je nejasno šta tačno slavi".

Zbog toga će Vlada Demokratske stranke u senci u narednih pet dana svaki dan objavljivati analizu pojedinih resora Vlade, a celokupna analiza nakon toga biće dostupna na sajtu DS, kažu u toj partiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: