Dačić i Tači 21. maja u Briselu

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton pozvala je premijere Srbije i Kosova, Ivicu Dačića i Hašima Tačija, na sastanak o sprovođenju sporazuma, 21. maja u Briselu.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 14.05.2013.

18:19

Default images

Portparolka Eštonove Maja Kocijančić je za B92 potvrdila da je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton uputila poziv premijerima Srbije i Kosova za novi sastanak.

"Na njemu će razgovarati o koracima koji su potrebni za implementaciju dogovora iz aprila. Brza implementacija ovog dogovora je ključna i gospođa Ešton se raduje što će sledeće sedmice moći da o tome razgovara sa dvojicom premijera“, rekla je Kocijančičeva za Radio B92.

Dačić i Tači parafirali su 19. aprila u Briselu sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Međutim, nakon toga, dva sastanka radnih grupa za sprovođenje sporazuma su propala, a dve stane su se međusobno optuživale za neuspeh tih razgovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: