Parlamentarci razgovaraju s Vučićem

Delegacije nemačkog Bundestaga i francuske Nacionalne skupštine sastale se danas s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2013.

01:46

Default images

Delegacije nemačkog Bundestaga i francuske Nacionalne skupštine u kojoj su članovi odbora za evropske poslove dva parlamenta, razgovaraće sa srpskim zvaničnicima o približavanju Srbije Evropskoj uniji i dijalogu Beograda i Prištine.

Direktor Fondacije "Konrad Adenauer" u Beogradu Henri Bone izrazio je ranije Tanjugu očekivanje da će delegacija Bundestaga prilikom posete Beogradu "svojim srpskim sagovornicima jasno iskazati podršku za nastavak dijaloga i postizanje kompromisa o severu Kosova koji će biti prihvatljiv za obe strane".

Prema njegovim rečima, primarni cilj dolaska delegacije nemačkih i francuskih parlamentaraca je razmena iskustava o pitanjima Evropske unije između parlamenata Nemačke, Francuske i Srbije, a ranije je iz Bundestaga najavljeno da su teme razgovora približavanje Srbije EU, dijalog Beograda i Prištine i priprema Srbije za pristupne pregovore sa Unijom.

Prvog dana posete poslanici nemačkog i francuskog parlamenta, članovi Odbora za EU će se, nakon sastanka s prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem, sastati sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem, dok će drugog dana posete razgovarati s potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić, kao i sa srpskim parlamentarcima.

Delegaciju Odbora Bundestaga za evropske poslove predvodi predsednik tog Odbora Ginter Krihbaum iz vladajuće koalicije CDU/CSU nemačke kancelarke Angele Merkel, a ostali članovi su Ditmar Nitan (Socijaldemokratska partija), Manuel Zaracin i Mariluiz Bek (Savez '90/Zeleni), najavljeno je ranije u saopštenju Bundestaga.

Na čelu Delegacije Odbora francuske skupštine za evropske poslove je predsednica Odbora Danijel Oroa (grupa ekologa), a u delegaciji su i Kristof Kareš (vladajuća Socijalistička partija) i Mišel Erbijon (Unija za narodni pokret).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: