"Laundž": Osuđenima smanjene kazne

Trojici osuđenih za požar u "Laundžu", usvojen je zahtev za smanjenje kazni, na osnovu Zakona o amnestiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2012.

21:08

Default images

Milošu Maleševu, koji je osuđen na 12 godina zatvora, smanjena je kazna za tri godine; Srđanu Bovanu, osuđenom na sedam godina zatvora kazna je umanjena za godinu i devet meseci, pa će u zatvoru provesti pet godina i tri meseca; Tamašu Kolaru je takođe smanjena kazna za godinu i devet meseci.

Malešev je bio optužen da je upaljačem zapalio zavesu koja je izazvala požar koji se brzo proširio na sprat lokala na kojem su se nalazili poginuli i povređeni, dok je Kulačanin optužen da je Maleševu pomogao nakon izvršenog krivičnog dela. Vlasnik i suvlasnik kafea "Laundž", Kolar i Bovan, su osuđeni jer je utvrđeno da kafić nije imao potrebne dozvole za obavljanje delatnosti i potvrdu o propisno urađenoj zaštiti od požara.

Četvrti osuđeni, Bojan Kulačanin je pre amnestije izdržao kaznu zatvora od dve godine.

U požaru su živote izgubili sestra i brat Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23) i Branka Saković (23) iz Novog Sada, Boris Bjekić (23) iz Veternika, Dušica Kulaš (23) iz Valjeva, Marija Gavrančić (23) iz Kikinde i Vladan Dragović (22) iz Savinog Sela.

Iz zapaljenog kafića, skokom kroz prozor, uspeli su da se spasu Maja Milikšić i Aleksandar Antić, zadobivši pri tome teške povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: