Prijava zbog oglasa za abortus

Protiv ginekološke ordinacije "Gala medika", koja je objavila oglas na popust za abortus, zdravstvena inspekcija će pokrenuti prekršajni postupak.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 08.11.2012.

17:28

Default images

"Imajući u vidu da je navedena ordinacija vršila reklamiranje suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, biće pokrenut prekršajni postupak u skladu sa zakonom", objašnjavaju u Ministarstvu zdravlja.

Oni naglašavaju da je na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti zabranjeno oglašavanje, odnosno reklamiranje zdravstvenih usluga, stručno-medicinskih postupaka i metoda zdravstvene zaštite u sredstvima javnog informisanja i u drugim nosiocima oglasnih poruka. Zakonom je predviđena i kazna za reklamiranje ovakve usluge u iznosu od 300.000 do milion dinara.

U zakonu piše da je dozvoljeno samo oglašavanje naziva zdravstvene ustanove, odnosno poslovnog imena privatne prakse, sedišta, delatnosti koja je utvrđena rešenjem o ispunjenosti uslova za obavljanje zdravstvene delatnosti, kao i radnog vremena.

Privatna beogradska klinika "Gala medika" na sajtu Kupovina .rs objavila je oglas o popustu na abortus od 25 odsto.

U oglasu, koji je objavljen pre nekoliko dana, navodi se da sve zainteresovane žene koje žele prekid trudnoće, umesto za 25.000 dinara, mogu to da urade za 18.000 dinara.

Kako je navedeno u oglasu, kupon se može iskoristiti do 20. decembra 2012. godine, a može se pokloniti i prijatelju.

Sporni oglas ubrzo je povučen sa sajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: