Finansiranje azila kod Bačke Topole

Jelena Balašević, savetnica premijera Vojvodine, dogovorila s predsednikom opštine Bačka Topola Atilom Babijem interventnu pomoć azilu za napuštene životinje.

Izvor: B92

Petak, 11.03.2011.

18:26

Default images

Etela Merk, koja je vodila taj azil za životinje, preminula je početkom sedmice, kada se ugušila u požaru koji je izbio na salašu nedaleko od Bačke Topole

Etela Merk je sahranjena danas u Beogradu.

Nekoliko dana nakon pogibije Etele Merk, na salaš, na kome se ona brinula o napuštenim psima i mačkama, pokrajinska Vlada je dopremila interventnu pomoć za oko 500 pasa i mačaka koji su i dalje tu.

Dogovoreno je i da životinje obiđu veterinari kako bi ih pregledali.

U bačkotopolskoj opštini su veoma zahvalni na pomoći pokrajinske vlade. U opštini kažu da se razgovaralo i o dugoročnom rešavanju problema azila, ali i da to zahteva znatna sredstva.

Na pitanje zašto problem nije rešen ranije, s obzirom na to da je Etela ranije tražila pomoć, Pajtićeva savetnica i bačkotopolski gradonačelnik kažu da je zbog opšte krize jako teško odlučiti kome dodeliti pomoć i da je pronalaženje sredstava u vreme krize teže nego obično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: