Cane nudi 5 miliona dolara jemstva

Stanko Subotić Cane ponudio Specijalnom sudu jemstvo od pet miliona evra da bi mu ukinuo pritvor i omogućio odbranu sa slobode, saopštili njegovi advokati.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2010.

18:32

Default images

Ovo je najveći iznos jemstva koji je neki okrivljeni ikada ponudio srpskom pravosuđu, kao garanciju da će se odazivati pozivima suda, a treći koji nudi Subotić.

Subotić je gotovo četiri godine u bekstvu i nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Njegovi prethodni predlozi jemstva od 700.000 i dva miliona evra odbijeni su, ne zbog visine novčanog iznosa, već zbog razloga za određivanje pritvora koji ne mogu biti zamenjeni jemstvom, a to su uticanje na svedoke i težina krivičnog dela.

Specijalni sud mu sudi u odsustvu za optužbe da je organizator kriminalne grupe koja je tokom 1995. i 1996. godine švercovala cigarete u Srbiju i tako stekla korist od 28 miliona evra i osam miliona američkih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: