"Odnosi Srbije i Češke danas na najvišem nivou" VIDEO/FOTO

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman doputovao je u posetu Beogradu, na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je domaćin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2019.

15:11

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Odnosi između Srbije i Češke su danas na najvišem nivou", napisao je Vučić na nalogu "Budućnostsrbijav" na Instagramu, uz fotografije sa dočeka na aerodromu.

Predsednici Vučić i Zeman položili su vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918. na Novom groblju.

Planom posete predviđeno je da u sredu dvojica predsednika održe tet-a-tet sastanak, a nakon toga uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke.

Za sredu je najavljeno i potpisivanje bilateralnih sporazuma, posle čega će uslediti izjave za medije predsednika Srbije i Češke.

Kako je najavljeno, u sredu će biti otvoren Srpsko-češki poslovni forum, na kome će, pored dvojice predsednika, učestvovati predsednici privrednih komora Marko Čadež i Vladimir Dlouhi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: