Vučić: Srbija ne menja stav prema palestinskom narodu

Palestinski ambasador Mohamed Nabhan obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića o reakciji Palestine na odluku Trampa o priznanju Jerusalima za glavni grad.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

12:26

Vučić: Srbija ne menja stav prema palestinskom narodu
Tanjug, Rade Preliæ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, s druge strane, izrazio nepromenjen stav Srbije prema prijateljskom palestinskom narodu, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

U saopštenju se navodi da je ambasador Nabhan preneo Vučiću pozdrave predsednika Mahmuda Abasa i obavestio ga o nepromenjivoj odluci palestinske države da čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i da u međnarodnim organizacijama glasa protiv članstva Kosova.

Uz zahvalnost za takav stav i prijateljstvo prema Srbiji Vučić je rekao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će njena spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari.

Dvojica sagovornika su razgovarali o mogućnosti školovanja palestinskih studenata u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: